Oktoberfest: Mørkokt svinebog i løksjy med surkål og bakt kålrot

Oktoberfest: Mørkokt svinebog i løksjy med surkål og bakt kålrot

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Surkål
1 pakke
Kålrot
1 bit
Reddiker
1 pakke
Smør
2 ss
Timian
½-1 bunt
Gul løk
1 stk
Schweinebraten
300 g
Sjysaus
1 pakke
Middagspølser
350 g
(Laktose)
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha svinebogen med kraft i en ildfast form, dekk med folie, og stek den ved 200 grader i 10 minutter. Ta av folien, gni kjøttet inn med sennep og stek den videre i 10–15 minutter. Lag gjerne potetmos av potetene om du foretrekker det.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Sett over poteter til koking, og la dem koke til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Legg posen med surkål oppå potetene når det er 10 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet, og ha poteter og surkål i hver sin skål.
Skrell kålroten, og kutt den i staver. Kutt hamsen av reddikene, og del reddikene i to. Ha grønnsakene i en ildfast form, ha på smør og krydre med salt og pepper, og vend inn noen hele stilker med timian. Sett formen i ovnen, og stek grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 20 minutter.
(Se tips.) Kutt løk i tynne skiver. Varm opp en vid kjele med olje, og brun løken. Ha svinebogen (schweinebraten) i kjelen sammen med kraften fra posen, og hell også i sjysaus. Legg over lokk, og la det hele trekke til kjøttet er gjennomvarmt. Det tar omtrent 15 minutter. Del pølsene i fire og la dem trekke med de siste 5 minuttene. Smak til med salt, pepper og sennep. Eventuelt kan du servere sennepen ved siden av.
Nyt et herskapelig oktoberfestmåltid bestående av schweinebraten, pølser, surkål, timianbakte rotgrønnsaker, kokte poteter og løksjy.
God middag!