Jamaikansk Jerk Chicken med bønneris, eple- og agurksalat og kryddersjy
Roede

Jamaikansk Jerk Chicken med bønneris, eple- og agurksalat og kryddersjy

Ny oppskrift
Under 35 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • salt
    • sukker
    • vann
    Fullkornsris
    125 g
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Timian
    2 stilk
    Svarte bønner
    1 pakke
    Ingefær
    1–2 ss
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Rød chili
    ½ stk
    Timian
    4 stilk
    Salt
    ½ ts
    Garam masala
    1 pakke
    Sukker
    1 ts
    Lime
    1 stk
    Olje
    1 ss
    Overlår av kylling
    550 g
    Vann
    ½ dl
    Agurk
    ½–1 stk
    Norsk eple
    1 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Olivenolje
    1 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    «Jerk» er en stil i matlaging som kommer fra Jamaica, men som det finnes varianter av i hele Karibien. Det er kraftig krydret kjøtt, som kylling eller svinekjøtt. Kjøttet langtidsgrilles/røykes og får et deilig mørt og smakfullt kjøtt. Her har jeg tilpasset oppskriften for deg, slik at den ikke skal ta så alt for lang tid å lage. Kjøttet blir superdigg, om det marineres natten over!

    Forvarm stekeovnen til 220 grader varmluft. 
    Kok ris etter anvisning på pakken. Tilsett i tillegg hønsebuljong, ½ grovhakket hvitløk og et par stilker med timian. Hell av overflødig væske om det er nødvendig. Hell av vannet fra bønnene, og skyll dem i et dørslag. Vend bønnene inn i risen, og dekk med lokk. 
    Skrell ingefær og hvitløk. Del disse og chili i grove biter. Skyll timian i vann, og dra av bladene. Stilkene er ikke gode, så de kaster du i matavfallet. Kjør sammen ingefær, hvitløk, chili, timian, salt, sukker, garam masala-krydder, saften av en lime og olje med en stavmikser. Har du ikke stavmikser kan alt finhakkes og blandes i en skål. 
    Fordel kyllingen i en stor ildfast form, og bruk hendene til å fordele marinaden godt over kyllingkjøttet. Hell på ½ dl vann i formen. Stek kyllingen midt i stekeovnen i omtrent 25 minutter, eller til kyllingen har 70 grader i kjernetemperatur. La kyllingen hvile i minst 5 minutter før servering, da vil den holde seg mer saftig. 
    Kutt agurk, epler og paprika i tynne strimler. Agurken og eplet kan rives på et rivjern. Bland sammen grønnsakene og frukten i en salatskål, og vend inn litt olivenolje. Sett til side. 
    Server jamaikansk Jerk Chicken og sjyen fra formen med bønneris og eple- og agurksalat. 
    125 g Bønneris: 150 g Salat: 150 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
    God middag!