Italienske kjøttboller med aubergine, tomat og pasta
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Aubergine
1/2 stk
Salt
ts
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Rødløk
1/2 stk
Hvitløk
1 fedd
Rød chili
1/2 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Tomatpuré
1 ss
Hakkede tomater
1/2 boks
Salt
ts
Linguine
250 g
Salt
ts
Extra virgin olivenolje
ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid kan du steke kjøttbollene i ovnen. Legg kjøttbollene på et oljet stekebrett og stek dem i ovn ved 225 grader varmluft til de er lett gylne og gjennomstekt. Stek dem deretter raskt i en stekepanne for å få en mer definert stekeskorpe som vil gi delikat farge og mer smak.
Sett på en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta.
Skjær aubergine i 2 cm tykke skiver og salt skivene lett. La dem ligge og væske på et fat i 15 minutter, og tørk godt av med papir.
Ha rikelig med olje i en panne, varm opp og stek auberginen brun på begge sider ved middels+ temperatur.
Auberginen suger mye olje, så du kan gjerne ha i litt ekstra underveis. Varmen gjør at oljen trekker oppover i grønsaken, men den vil slippe litt av oljen etterhvert som den steker ferdig. Legg aubergineskivene på et papir når de er ferdigstekt.
Når auberginene ligger til salting, kan du begynne på tomatsausen.
Finhakk rødløk, hvitløk og chili, og fres det i et par minutter i en kjele med olje sammen med timian.
Tilsett tomatpuré og la den frese i kjelen i noen minutter før du har i hakkede tomater. Kok inn til en tykk, god tomatsaus. La den koke i omtrent 15 minutter, og smak til med salt og pepper.
Kok linguini. Den skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 7–9 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Form kjøttfarsen til runde kjøttboller med en skje og fuktet hånd.
Stek kjøttbollene i en stor stekepanne med olje på middels+ temperatur til de er gylne og gjennomstekte.
Plukk forsiktig ut timiankvistene av tomatsausen. Vend inn aubergine og varm opp.
Server pasta med tomatsaus og kjøttboller.
God middag!