Roede
Fiskekaker med bakte søtpoteter, ertepuré og fiskesaus med sitron
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- margarin
- olje
- pepper
- salt
Rødbete
1 stk
Søtpoteter
2 stk
Rødløk
1 stk
Olje
1 ss
Sitron
½ stk
Grove fiskekaker
480 g
Grønne erter
250 g
Margarin
1 ss
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fiskekakene kan pannestekes. Ertene kan kokes 1–2 minutter i vann, og serveres hele.
Forvarm stekeovnen til 210 grader varmluft og kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønne erter.
Skrell rødbeten, og vask søtpotetene godt. Kutt rødbeten og søtpotet i båter/skiver. Rødbetene kan kuttes litt mindre enn søtpotetene, da de trenger mer tid. Fordel søtpotet, rødbeten og rødløk på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, sitronsaft, krydre med salt og pepper. Stek grønnsaksblandingen i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter.
Legg fiskekakene i en ildfast form, og varm de i stekeovnen i omtrent 10 minutter.
Kok ertene i omtrent 2 minutter, hell av nesten alt vannet, og kjør ertene lett sammen med en stavmikser. Ha i en spiseskje margarin, og krydre med salt og pepper. Dekk med lokk fram til servering.
Kok opp fiskesausen, rør om underveis. Hold den varm fram til servering. Del ½ sitron i båter.
Server fiskekaker med bakte søtpoteter, rødbeter, ertepuré og fiskesaus med sitron.
150 g Søtpotet: 100 g Grønnsaker: 100 g Ertemos: 50 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!