Oktoberfest: Mørkokt svinebog, rotmos og sjysaus med sennep
Ny oppskrift
Under 15 min
5 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Poteter
200 g
Rotmos
200 g
Schweinebraten
300 g
Grov sennep
1 ss
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Svinekjøttet kan bakes i stekeovnen eller deles i skiver og pannestekes. Sausen kan jevnes med litt maisenna om du ønsker en mer jevnet saus. Syltede grønnsaker passer godt til denne retten.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme, og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Ha kjøttet og kraften i en kjele. Kok opp under lokk, og la kjøttet småkoke i omtrent 15 minutter. Løft kjøttet ut, og del det i skiver. Smak til sausen med litt grovkvernet pepper og grov sennep.
Ha rotmosen i en liten kjele, og varm opp under omrøring.
Skyll, tørk og finhakk kruspersille. Strø kruspersille over kjøttet og sausen ved servering.
Server oktoberfestmiddag med mørkokt svinebog, rotmos, kokte poteter og sjysaus med kruspersille og sennep.
God middag!