Bakt ørret med grønnsaker og pepperrotsaus

Bakt ørret med grønnsaker og pepperrotsaus

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Litt salt
Sitron
½ stk
Gressløk
1/3 pakke
Smør
2 ss
Ørretfilet
400 g
Salt
Blomkål
½–1 stk
Spinat
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
1 ss
Salt
Pepperrotdressing
1 beger
(Sulfitt, Laktose)
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan også grilles! Da griller du den i 2–3 minutter på hver side før du lar den hvile et par minutter, og så er den klar. Ørreten blir saftigst med en lett rosa kjerne, men hvis du ikke liker det, lar du den ligge litt lenger. Spinaten kan også vendes med litt sitron og olje, som en frisk salat.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Ta ut smøret til urtesmør og del det i terninger.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter.
Vask og skrubb sitronen. Skyll og tørk gressløken. Riv sitronskall fint og finhakk gressløk og bland det med smør i en bolle. Del sitronen i båter.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Legg fiskestykkene over i en smurt ildfast form. Krydre fisken med salt og pepper. Smør/fordel smørblandingen jevnt utover fisken. Bak fisken i 8–10 minutter (se tips).
Del blomkål i buketter og stek disse gyldne og møre i en blanding av olje og smør. Vend inn spinat og krydre med salt og pepper.
Server bakt ørret med kokte poteter, grønnsaker, sitron i båter og pepperotdressing.
God middag!