Røkt svinekam med fransk potetsalat

Røkt svinekam med fransk potetsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
    • extra virgin olivenolje
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • sukker
    Poteter
    500 g
    Foxy Lady-sennep
    1 beger
    Extra virgin olivenolje
    1 dl
    Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
    1 ss
    Sukker
    2 ts
    Sjalottløk
    1 stk
    Kruspersille
    ½ pakke
    Salt
    Røkt svinekam uten ben
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Restaurantsalat
    ½ pakke
    Spisspaprika
    2 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha sennep, sukker, eddik og olje i en bolle. Kjør ingrediensene sammen med en stavmikser til du har en jevn dressing. Hvis du ønsker mer smak på salaten, vend den i litt olje og eddik eller sitronsaft rett før servering.

    Kok potetene til de er møre, i omtrent 20–25 minutter. Når potetene er ferdige, hell av kokevannet. Skyll potetene i kaldt vann og del dem i biter.
    Finhakk løk og persille. Ha sennep, sukker, og eddik i en bolle (se tips). Spe med olje mens du rører kraftig. Hvis dressingen blir for tykk, kan du tilsette litt kald vann. Rør hakket sjalottløk og persille inn i dressingen og smak til med salt og pepper. Vend potetene i dressingen, eller server den ved siden av.
    Pensle svinekammen med litt olje og grill den på direkte varme til du har en fin stekeskorpe på begge sider. Flytt svinekammen over til indirekte varme og la de kose seg der i 3–4 minutter.
    Del paprikaene i to på langs og grill dem til de blir møre og litt sorte i skallet.
    Ha salaten i en bolle (se tips).
    Server røkt svinekam med fransk potetsalat, grillet paprika og grønn salat.
    Varm opp en stekepanne med litt olje. Brun svinekammen på begge sider. Skru ned varmen litt og la dem steke ferdig i panne. Stek paprikaene i en stekepanne eller i ovnen ved 220 grader.
    God middag!