Bratwürst med maiskolber og gressløksmør
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Bifftomat
1 stk
Salt
Romanosalat
½ stk
Smør
3 ss
Salt
Gressløk
½ pakke
Maiskolbe
1 pakke
Bratwurst
240 g
Godtlevertpølser
200 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Bloody mary ketsjup
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hele retten kan lages i ovnen. Start med potetene. Legg tomater, mais og pølser i ovnen etter hvert, de trenger omtrent 15 minutter.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft og/eller fyr opp grillen. Ta ut smør til gressløkssmør.
Skyll og del poteter i båter. Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og krydre med salt, pepper og olje. Stek potetene i stekeovnen til de er møre, omtrent 20–25 minutter.
Del tomatene i to, krydre med salt og pepper, og bak i stekeovn i omtrent 10–15 minutter. Alternativt kan tomaten grilles. Skyll, tørk og del romanosalaten i strimler, legg over i en skål.
Finhakk gressløk og bland med temperert smør, litt salt og pepper. Grill eller stek maiskolbene til de er gyldne på alle sider og pensle med gressløksmør før servering.
Lag snitt i pølsene. Grill eller stek dem i 3–5 minutter, til de er gjennomvarme.
Server grillede pølser med stekte poteter, bifftomat, romanosalat, mais med gressløkssmør og bloody mary-ketsjup.
God middag!