Tyrkisk grillspyd med hjertesalat og bulgur
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- grillspyd
- hvitløk
- kyllingbuljong/vann
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Kjøttdeig av lam og storfe
350 g
Hvitløk
1 fedd
Paprikakrydder
¼–½ pakke
Salt
½ ts
Egg
1 stk
Grillspyd
Bulgur
150 g
Kyllingbuljong/vann
2 dl
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Smør
2 ss
Tzatziki
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en kald salat av hjertesalat og tomater om du foretrekker det. Vend salaten i olivenolje og eplecidereddik rett før servering.
Legg grillspydene i vann i omtrent 5 minutter.
Bland sammen kjøttdeig, finhakket hvitløk, paprikakrydder, salt og egg. Stek en prøvekake og smak! Tilsett mer krydder til deigen om du synes at det trengs. Klem deigen på grillspydene.
Hell vann, salt og bulgur i en kjele. Kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 5 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la bulguren etterdampe under lokk i minimum 5 minutter. Vend om rett før servering.
Del hjertesalaten i to på langs gjennom stilkfestet. Del tomatene i to og drypp over litt olje (se tips).
Grill spydene og grønnsakene på direkte varme til grønnsakene er møre og spydene er gjennomstekte, i omtrent 5–10 minutter. Ha en god klatt smør på hjertesalaten når den er ferdig.
Server hjemmelaget kebab med bulgur, grillede grønnsaker og tzatziki
Lag kjøttboller og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Stek dem i ovnen ved 220 grader varmluft til de er gjennomstekte. Dette tar omtrent 10 minutter. Bak tomatene i ovnen sammen med kjøttbollene de 5 siste minuttene. Stek hjertesalaten i stekepannen med litt olje og smør.
God middag!