Blomkåltaco med reddiker, bønner og mangosalsa
Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- olje
- salt
Blomkål
1 stk
Reddiker
1 pakke
Three spice
1/2 pakke
Sitron
1/2 stk
Svarte bønner
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Mango
1 stk
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Maistortillaer
10 stk
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med avokado, nøtter eller annet tilbehør du liker. Kun fantasien setter grenser!
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skrell rødløken, og kutt den i tynne skiver. Ha løkskivene i en serveringsskål, og ha i saften fra halve limen og litt salt. Rør godt om, og la løken stå frem til servering. Rør om av og til.
Del blomkålen i små buketter. Skyll reddikene, og kutt dem i to.
Fordel blomkålbukettene utover den ene siden av et stekebrett. Vend inn tacokrydderet, og litt olje og salt. Fordel reddikene på den andre siden av brettet, og vend dem saft fra den halve sitronen, litt olje og salt. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter, til grønnsakene er gylne og gjennomstekte.
Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i ca.10-12 minutter.
Hell laken av bønnene, og skyll bønnene i kaldt vann. Ha bønnene i en liten kjele, og dekk dem med vann. Skrell den halve hvitløken, og ha den i kjelen med bønnene. Gi det hele et oppkok, og la det koke i ca. 5 minutter, eller til vannet har fordampet. Fjern hvitløken, og smak til med salt og pepper.
Kutt langs den brede siden av mangostenen på hver side, slik at du får to halvdeler. Skjær et rutenett med små ruter i mangokjøttet på hver halvdel, uten å skjære gjennom skallet. Bruk deretter en skje til å ta ut mangoterningene. Skjær vekk eventuelt fruktkjøtt som sitter igjen på siden av mangostenen, og kutt dette også i terninger. Finhakk chilien og korianderen. Bland mangoterningene, chilien og korianderen sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og saft fra resten av limen.
Fyll maistortillaene med bønnene, grønnsakene og mangosalsaen. Håper det smaker!
God middag!