Lettsaltet torsk med råkostsalat og eggesmør
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Smør
Småpoteter
300 g
Egg
2 stk
Smør
3 ss
Lettsaltet torskefilet
375 g
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
1/2 stk
Dill
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend litt av dillen inn med potetene!
Kok småpotetene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kok i en liten kjele i ca. 9 minutter. Avkjøl det ferdigkokte egget i kaldt vann, og skrell det.
Kok opp en kjele med vann til fisken i punkt 5.
Skrell og grovriv gulrøttene og eple, og bland alt sammen i en serveringsskål. Smak til med saft fra ca. ¼ av sitronen.
La fisken trekke i 8–10 minutter, eller til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet.
Grovhakk eggene, og finhakk dillen. Smelt 3 ss smør i kjelen du kokte egget i, og vend inn eggebitene, dillen og saft fra ca. ¼ av sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!