Laks med kokte poteter, brokkoli og urtesaus med Grana Padano
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Brokkoli
½–1 stk
Laksefilet
325 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Urtesaus
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan kokes i lettsaltet vann 3–5 minutter. Sett inn et steketermometer i den tykkeste delen på fileten. Fisken er ferdig når termometeret viser 50 grader. La fisken hvile et par minutter før den serveres, da er den helt perfekt!
Kok opp poteter i lettsaltet vann, og skru ned til medium varme. La potetene trekke seg møre, i omtrent 20–25 minutter. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Skrell gulrøtter og sellerirot. Kutt grønnsakene i jevnstore biter eller skiver. Kutt brokkoli i buketter, skrell og del stilken i skiver. Kok gulrøtter og sellerirot i 3–4 minutter, ha så i brokkolien, og kok den i 3–4 minutter. Hell av vannet, og ha på litt smør. Dekk med lokk.
Skyll og tørk fisken, og krydre med salt og pepper. Forvarm en stekepanne til medium varme, og ha i olje. Legg i fiskestykkene, og stek dem i 3–4 minutter på hver side. Ha også i ½ hvitløk delt i to. Ha i en spiseskje smør mot slutten, som du øser over fisken.
Hell sausen i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Riv inn Grana Padano. Hold sausen varm frem til servering. Juster sausen med litt melk eller vann, om den skulle bli for tykk.
Skyll persillen i vann, rist av vannet og grovhakk den. Strø persillen over fisken ved servering.
Server bakt laks med kokte poteter, brokkoli, gulrot, sellerirot, persille, Grana Padano og urtesaus.
God middag!