Kinesisk BBQ kylling med eple og fennikel salat

Kinesisk BBQ kylling med eple og fennikel salat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Eplesidereddik
    • extra virgin olivenolje
    • honning
    • salt
    • vann
    Kyllinglår
    520 g
    Kinesisk barbecue- og wok
    1 pakke
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    Grønt eple
    1 stk
    Rødt eple
    1 stk
    Fennikel
    ½ stk
    Rødløk
    ½ stk
    Kruspersille
    ½ pakke
    Eplesidereddik
    1 ss
    Honning
    2 ts
    Extra virgin olivenolje
    ½ dl
    Sesamfrø
    2 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Litt revet ingefær passer godt i denne retten! Tilsett gjerne litt hakket chili for mer sting. Drypp litt soyasaus over risen ved servering.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
    Gni inn kyllingen med kinesisk BBQ krydder og legg den i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen til den er gjennomstekt, i omtrent 25–30 minutter. Mens kyllingen steker, pensle den med woksausen med jevne mellomrom.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett til siden og la det etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
    Kutt eplene i terninger og skjær fennikelen i tynne siver. Hakk løk og persille. Ha honning og eddik i en bolle og spe med olje mens du rører. Rør hakket løk og persille inn i dressingen og smak til med salt og pepper. Vend epleterningene og fennikelskivene i dressingen og dryss sesamfrø over salaten (se tips).
    Grill gjerne kyllinglårene istedenfor å steke dem hvis du foretrekker det, men vær klar over at dette tar lengre tid. Kle grillen med aluminiumsfolie, kyllingen gir nemlig fra seg mye fett som vil ta fyr om det drypper ned i grillen. Grill kyllingen på direkte varme til den er gjennomstekt. Husk å snu den underveis.
    God middag!