Kinesisk BBQ kylling med eple og fennikel salat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Eplesidereddik
- extra virgin olivenolje
- honning
- salt
- vann
Kyllinglår
520 g
Kinesisk barbecue- og wok
1 pakke
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Grønt eple
1 stk
Rødt eple
1 stk
Fennikel
½ stk
Rødløk
½ stk
Kruspersille
½ pakke
Eplesidereddik
1 ss
Honning
2 ts
Extra virgin olivenolje
½ dl
Sesamfrø
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Litt revet ingefær passer godt i denne retten! Tilsett gjerne litt hakket chili for mer sting. Drypp litt soyasaus over risen ved servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Gni inn kyllingen med kinesisk BBQ krydder og legg den i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen til den er gjennomstekt, i omtrent 25–30 minutter. Mens kyllingen steker, pensle den med woksausen med jevne mellomrom.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett til siden og la det etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Kutt eplene i terninger og skjær fennikelen i tynne siver. Hakk løk og persille. Ha honning og eddik i en bolle og spe med olje mens du rører. Rør hakket løk og persille inn i dressingen og smak til med salt og pepper. Vend epleterningene og fennikelskivene i dressingen og dryss sesamfrø over salaten (se tips).
Grill gjerne kyllinglårene istedenfor å steke dem hvis du foretrekker det, men vær klar over at dette tar lengre tid. Kle grillen med aluminiumsfolie, kyllingen gir nemlig fra seg mye fett som vil ta fyr om det drypper ned i grillen. Grill kyllingen på direkte varme til den er gjennomstekt. Husk å snu den underveis.
God middag!