Pasta med varmrøkt laks og asparges

Pasta med varmrøkt laks og asparges

Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • extra virgin olivenolje eller smør
  • salt
Pastaskjell
150-200 g
Salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Asparges
1 bunt
Egg
2–4 stk
Rødløk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Varmrøkt laks
200 g
Sitron
½ stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Salt
Grove bagetter
1 pakke
Dill
½ pakke
Rømmekolle
1 pakke
(Melk, Laktose)
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du en mer kremet pastasalat, bland gjerne dilldressingen inn i salaten.

Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta og asparges. Sett også på en kjele med vann til koking av egg.
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10 minutter. Knekk av den nederste delen på aspargesene der de knekker naturlig. Skrell stilkene. Del aspargesene i tre og la dem koke med pastaen det siste minuttet. Hell av vannet og vend pastaen og aspargesen i litt olivenolje eller smør.
Kok eggene i 8–10 minutter og kjøl dem ned i kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.
Kutt rødløk og paprika i tynne skiver. Bland løkskiver og paprika inn i pastaen. Ta skinnet av laksen og del laksen i biter og vend den forsiktig inn.
Smak til pastasalaten med litt sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Pass på saltmengden ettersom laksen er litt salt fra før av.
Finhakk dill og bland den inn i rømmen. Smak til med salt og pepper. Server dressingen ved siden av (se tips).
Pynt salaten med dill og kokt egg.
Pensle aspargesene med olje og grill dem møre. Krydre med litt salt når de er ferdige. Laksen kan lunes litt på grillen om du ønsker det. Legg den da med skinnsiden ned på indirekte varme i omtrent 5 minutter.
God middag!