Kalkunspyd med kikertsalat

Kalkunspyd med kikertsalat

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Rød paprika
½ stk
Rødløk
½ stk
Aromasopp
1 pakke
Garam masala-krydder
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Salt
Sitron
½ stk
Grillspyd
1 stk
Tobladssalat
50 g
Kikerter
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Gulrot
1 stk
Raita
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg ferdige grillspyd og marinade i en dobbel brødpose eller en boks og la dem ligge der natten over. Da vil kjøtt og grønnsaker trekke til seg mye god smak. Ønsker du mer smak på salaten kan du enten ha på olje og eddik eller du kan vende inn raitaen.

Fyr opp grillen. Legg grillspydene i vann i omtrent 5 minutter.
Kutt paprika og rødløk i store terninger og del soppen i fire. Tre kalkunterninger, paprika, løk og sopp på grillspydene.
Bland sammen garam masalakrydder, olje og saften fra en halv sitron. Smak deg frem og finn ønsket styrke for din familie. Pensle grillspydene med marinaden og krydre med salt og pepper (se tips).
Legg spydene på grillen på direkte varme og svi av alle fire sider så de får en fin stekeskorpe. Grill videre til kjøttet er gjennomstekt. Pensle gjerne på mer marinade underveis.
Hell av vannet fra kikertene og skyll dem godt. Kutt vårløk i tynne skiver og skrell og riv gulrøttene på den groveste delen av rivjernet. Bland sammen salat, kikerter, vårløk og gulrot (se tips).
Server grillspyd med kikersalat og raita.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Legg grillspyd med marinade på et stekebrett med bakepapir. Stek spydene til de er gjennomstekt. Dette tar omtrent 10–15 minutter.
God middag!