Kyllinglår med garam masala-krydder og indisk daal
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Malt kanel
- olje
- pepper
- salt
Kyllinglår
520 g
Garam masala
½ pakke
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Linsemiks
125 g
Garam masala
½ pakke
Indisk kyllingsuppe
½–1 pakke
Spinat
100 g
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du har tid, kan kyllinglårene med fordel marineres i 30 minutter eller mer, før de stekes. Om du ønsker enda mer smak, kan kyllingen ligge i marinade i kjøleskapet natten over. Får du suppe til overs, kan den godt fryses.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del kyllinglårene i leddet, og gni dem inn med olje, salt og garam masala-krydder (se tips). Legg kyllingen i en ildfast form, og stek dem i ovnen til de er gjennomstekt. Dette tar omtrent 30 minutter.
Skrell løk, hvitløk og gulrøtter. Finhakk løken og hvitløken, og kutt gulrøttene i terninger. Skyll spinat og koriander.
Varm opp en vid kjele med olje og stek hvitløk, løk og gulrot til løken er blank. Tilsett linsemiks og ¼ pakke garam masala-krydder. La det steke med grønnsakene i ett minutt. Rør inn halvparten av indisk kyllingsuppe, og la det småkoke i 15–20 minutter. Om daalen skulle bli noe tykk, kan du justere med mer suppe underveis. Daalen skal ha en grøtete konsistens. Smak til med salt, pepper, eventuelt mer garam masala-krydder og kanel. Vend inn spinaten rett før servering, og topp daalen med hakket koriander.
Server kyllinglår med indisk daal.
God middag!