Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Nykål
1 stk
Gulrot
1 stk
Salt
Smør
3 ss
Karbonader
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en lett syrlig smak, damp kålen og gulrøttene i eplejuice med chili.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft og sett over en kjele med lettsaltet vann til damping av kål.
Vask potetene og ha dem over i en ildfast form. Del dem i to dersom de er litt store. Vend potetene i olje, salt og pepper. Stek dem til de er gylne og møre, i ca 20–25 minutter.
Skrell og del gulrøttene i staver. Del kålen i båter gjennom stilkfestet. Damp gulrot og kål i 5–8 minutter (se tips). Sil av vannet og ha på smør.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek karbonadene til de er gjennomvarme.
Server karbonader med dampet nykål og småpoteter
Damp kålen i 2- 3 minutter, ha den over på grillen og grill den ferdig. Grill karbonadene til de er gyllne på begge sider og gjennomvarme.
God middag!