Roede
Kylling fra Ytterøy med bakte poteter, pastinakk og peppersaus
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Gulrøtter
200 g
Pastinakk
220 g
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Oregano
1 pakke
Bladpersille
1 pakke
Kyllingfilet
380 g
Olje
1 ss
Peppersaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen videre i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kylling.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll potetene, og skrell gulrøtter, pastinakk og rødløk. Kutt potetene i fire, rotgrønnsakene i jevnstore staver og rødløk i grove båter. Del 1/2 hvitløk i grove biter. Legg grønnsaker og poteter over i en stor ildfast form eller på et stekebrett dekket med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Sett formen midt i stekeovnen, og bak grønnsakene møre. Det tar omtrent 25-30 minutter. Vend om på grønnsakene underveis, for et jevnere resultat.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Forvarm en stekepanne til medium høy varme og ha i olje. Stek dem til de er gylne på alle sider. Ha kyllingen over i formen med grønnsaker og strø over basilikum og oregano. Stek kyllingen ferdig i ovnen, i 10–12 minutter. Bruk gjerne tipset for perfekt kylling hver gang.
Hell sausen over i en liten kjele og kok opp under omrøring. Hell stekesjyen fra grønnsakene over i sausen, der er det mye god smak. Hold sausen varm frem til servering.
Skyll og tørk bladpersillen. Grovhakk den og strø den over retten ved servering.
Server kyllingbryst fra Ytterøy med bakte poteter, pastinakk, rødløk, bladpersille og peppersaus.
125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 175 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!