Serranosurret svin indrefilet med kremet spinat og ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Soyamarinert indrefilet av svin
300 g
Serranoskinke
1 pakke
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Asparges
100 g
Banansjalottløk
1 stk
Spinat
200 g
Kremfløte
3 dl
Rødvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du vil kan du rive serranoen i strimler og steke med potetene de siste 8 minuttene.
Sett på ovnen på 220 grader.
Skrell og del gulrøtter i staver. Del potetene i to. Ha i en ildfast form og vend inn salt, pepper og olje. Sett i ovnen og la stå i ca 20 minutter. Knekk av nederste del på aspargesen, og ha i ovnen i 5 minutter mot slutten av potet- og gulrotens steketid.
Varm opp en stekepanne og tilsett olje. Ha salt og pepper på svinefileten og stek den på høy varme i 5–6 minutter. Ta vare på den oljete stekepannen til å steke spinaten.Ha kjøttet over på en tallerken for å la det hvile.
Finhakk banansjalottløen. Varm opp stekepannen med oljen, tilsett gjerne mer om det er nødvendig. Stek banansjalottløken til den blir blank, og tilsett spinaten. Når spinaten har falt sammen, tilsett fløte og la det småkoke frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Pakk svin indrefileten inn i serranoskinken, og ha på et stekebrett. sett i ovnen i 10–15 minutter avhengig av tykkelsen på kjøttet. Ta kjøttet ut, og la det hvile i ca. 6–7 minutter før du skjærer det opp.
Varm rødvinsausen forsiktig opp i en kjele.
God middag!