Grove fiskekaker med bakt blomkål og kald eplesaus

Grove fiskekaker med bakt blomkål og kald eplesaus

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Småpoteter
300 g
Gressløk
1/2 pakke
Blomkål
1 stk
Reddiker
1 pakke
Grove fiskekaker
480 g
(Fisk, Melk)
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Norsk eple
1 stk
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til epledressingen med litt finrevet sitronskall (kun det gule) for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Sett potetene på kok, og la dem småkoke i ca. 15 minutter eller til de er ferdigkokte. 
Del opp blomkålen i grove biter, og reddikene i to. Fordel grønnsakene utover den ene siden av et stekebrett dekket med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel fiskekakene på andre siden av stekebrettet. Bak grønnsakene og fiskekakene i ovnen i ca. 15 minutter, eller til grønnsakene er møre og fiskekakene gjennomvarme.
Riv eplet på et rivjern, og vend inn sammen med lettrømmen i en skål. Smak til med saften fra ¼ sitron. Del resten av sitronen i båter, og server til retten. 
Hell vannet av potetene, og knus potetene lett med en gaffel. Vend inn finhakket gressløk, og smak til med litt olivenolje, salt, pepper og saften fra ¼ sitron. Del resten av sitronen i båter, og server til retten. 
God middag!