Grillet svinenakke med poteter og kryddersmør
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 stk
Litt salt
Svinenakke i skiver
500 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Salt
Gulrot
1 stk
Grønne bønner
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Finsnittet hodekål
150 g
Kryddersmør
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om været ikke er i grillvennlig, sett på en stekepanne med olje. Krydre svinenakkeskivene med salt og pepper og stek de på høy varme i et par minutter på hver side. La kjøtt og grønnsaker stå i ovnen i omtrent 20 minutter på 210 grader varmluft. Bland inn hodekål de siste fem minuttene.
Fyr opp grillen. (Se tips) Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter.
Pensle svinekjøttet med olje og krydre med salt og pepper. Legg kjøttet på grillen og stek svinenakkeskivene i 3–4 minutter på hver side over direkte varme. Deretter har du kjøttet over på indirekte varme og steker til det er gjennomstekt. Det tar omtrent 15 minutter. Vend om underveis.
Skrell gulrøtter og del de i staver. Skjær endene av de grønne bønnene og del dem i to. Pakk grønnsakene sammen med kålstrimlene, salt, pepper og olje i en sølvfoliepakke og legg den på grillen over indirekte varme. La pakken kose seg på grillen i omtrent 15 minutter.
Når potetene er møre, hell av vannet og ha på kryddersmøret. La det smelte sammen med potetene.
Server grillet svinenakke med poteter og grønnsaker.
God middag!