Grillet kyllingwok med sweet chilisaus og grønnsaker
Ny oppskrift
Under 25 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Litt salt
Løk
½ stk
Brokkoli
½ stk
Strimlet grønnkål
1 pakke
Soyasaus
2 ss
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Kyllingbiff
350 g
Sweet chili-saus
1 beger
Soyasaus
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sola gjemmer seg bak skyene og det er vått ute? Varm opp en wok- eller stekepanne. Tilsett olje og la den bli varm. Krydre kyllingbiffene med salt og pepper, og stek dem i omtrent 4–5 minutter på hver side. Stek skinnsiden først. Ta kyllingbiffene ut av pannen og la dem hvile på en tallerken. Fres grønnkål og brokkolistilkblanding og løk i 5–6 minutter mens du vender hyppig.
Fyr opp grillen. (Se tips) Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det koke forsiktig i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Skjær løk i båter og brokkoli i buketter. Bland løken med grønnkål og brokkolibuketter, ha på soyasaus, salt, pepper og olje og pakk godt inn i en sølvfoliepakke.
Pensle kyllingen med olje og krydre med salt og pepper. Grill lårstykkene på høy varme, først på skinnsiden i et par minutter. Snu og grill videre til du har fått stekeoverflate på kjøttsiden. Det tar et par minutter. Ha kyllingen over på indirekte varme og grill til kyllingen er gjennomstekt. Ha kyllingen over på en tallerken og la de hvile i 5–10 minutter før du skjærer den i fingertykke skiver.
Sølvfoliepakken skal grilles på indirekte varme i omtrent 8–10 minutter minutter.
Skjær kyllingbiffene i biter. Server kylling, ris og grønnsaker med sweet chillisaus.
God middag!