Pasta med feta, brokkoli og pepperoni

Pasta med feta, brokkoli og pepperoni

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Hvitløk
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Fusilli av fullkorn
150-200 g
Salt
Grønn pesto
½–1 glass
Brokkoli
½–1 stk
Pepperonipølse i skiver
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hvitløk
1 fedd
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Sitronsaft
2–3 ss
Salt
Fetaost
1 pakke
(Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan gjerne variere smakene om det er stemning for det i familien. Her smaker det godt med både litt chili eller kajennepepper. Kapers og fersk eller soltørket tomat smaker også godt. Du kan også tilsette litt rømme/fløte eller lignende, da får du en mer kremet variant.

Sett over to kjeler med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta og brokkoli.
Kutt brokkoli i buketter. Skrell stilken og del den i staver. Finhakk hvitløk, del sjalottløk i skiver, tomater i terninger og fetaost i terninger.
Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 10 minutter. Kok brokkolien sammen med pastaen de 4 siste minuttene. Hell av vannet og vend inn pestoen.
Varm opp en gryte eller en stekepanne med litt olje. Stek pepperoni til den er gylen. Tilsett hvitløk og sjalottløk, og la det frese seg blanke. Vend inn tomatene. Tilsett sitron, salt og pepper.
Fordel pasta og brokkoli på en tallerken. Ha pepperoniblandingen over pastaen, dryss fetaosten over og server straks.
Du kan gjerne variere smakene om det er stemning for det i familien. Her smaker det godt med både litt chili eller kajennepepper og malt muskatnøtt. Kapers og fersk eller soltørket tomat smaker også godt. Du kan også tilsette litt rømme/fløte eller lignende. Da får du en mer kremet variant. Tilsett gjerne oliven også om du liker det.
God middag!