Lettsaltet torsk revet gulrot og eggesmør
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Egg
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Lettsaltet torskefilet
375 g
Dill
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend litt av dillen inn med potetene! Råkostsalaten kan også smakes til med ½ ts sukker i sitronsaften.
Kok småpotetene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sett på en ny kjele med vann som du koker opp til fisken i punkt 3.
Skrell og grovriv gulrøttene og eplet, og bland alt sammen i en serveringsskål. Smak til med sitronsaft.
La fisken trekke i kjelen fra punkt 1 i 8–10 minutter, eller til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet.
Grovhakk egget, og finhakk dillen. Smelt 3 ss smør i kjelen du kokte egget i, og vend inn eggebitene, dillen og saft fra sitronen.
Kok et egg i en liten kjele i ca. 9 minutter. Avkjøl det ferdigkokte egget i kaldt vann, og skrell det.
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!