Brosme med gremolata og tomatsalat

Brosme med gremolata og tomatsalat

Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Linguine
150-200 g
(Gluten)
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Hvitløk
2 fedd
Bladpersille
1 pakke
Sitron
1 stk
Extra virgin olivenolje
4 ss
Brosmefilet
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Grønne bønner
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Salt
Extra virgin olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha den hakkede hvitløken i en liten skål med kokende vann og la den ligge i ca 5 minutter. Dette gjør at du får bort den skarpe råsmaken av hvitløk. Sil av vannet og hakk hvitløken enda en gang.

Sett på en kjele til koking av grønne bønner og en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Pastaen skal kokes al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 8–10 minutter.
Hakk hvitløk (se tips) og persille og riv skallet av sitronen på den fineste delen av rivjernet. Lag gremolata ved å blande sammen hvitløk, persille, sitronskall og olivenolje i en liten bolle. Smak til med sitronsaft.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den forsiktig med papir. Del fisken i serveringsstykker. Varm opp en stekepanne med olje og stek fisken i pannen ved middels+ temperatur til den er gyllen. Det tar omtrent 4–5 minutter på hver side, avhengig av temperaturen i pannen og tykkelsen på fisken.
Tilsett gremolata mot slutten av steketiden og vend fisken forsiktig i blandingen. Krydre med litt salt. Gremolataen som ikke fester seg til fisken har du over pastaen.
Kutt av endene på de grønne bønnene og del dem i to. Kok bønnene i 2 minutter og hell av vannet. Ha bønnene i et dørslag og avkjøl dem i rennende, kaldt vann. Del tomatene i store terninger og hakk løken. Bland sammen bønner, tomater og løk. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
Legg fisken på et stykke aluminiumsfolie, ha på en skje med gremolata og litt salt. Pakk igjen folien og grill fisken på direkte varme. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
God middag!