Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Egg
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Kjøttdeig
400 g
Egg
1 stk
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tobladssalat
½ pakke
Tomat
1 stk
Chilimajones
150 g
Rødløk
½ stk
Gouda skivet
1 pakke
Hamburgerbrød
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til kjøttdeigen med BBQ saus og finhakket chili for en mer smaksrik burger. Ha resten av salaten i en brødpose. Snurr stramt igjen så det blir luft i posen. Knyt igjen. Dette gjør at salaten holder seg bedre til neste måltid.
Varm opp ovnen til 225 grader varmluft.
Kutt potetene i båter. Legg dem i en oljet langpanne og bland med olje, salt og pepper. Sett langpannen i ovnen og vend om underveis. Potetene stekes til de er gylne, i omtrent 20–25 minutter.
Bland sammen ingrediensene til burgerne og del burgerdeigen i fire like store biter, eller tilpasset den enkeltes mage. Fukt hendene med kaldt vann og form fire burgere. Rut dem gjerne med en kniv før steking, det gir bedre, jevnere stekeskorpe og mer smak. Pensle burgerne med olje og stek til de er gylne, omtrent 3–5 minutter på hver side. Legg en osteskive på hvert kjøttstykke og la den smelte litt.
Ha salaten i en skål og kutt tomat og løk i skiver.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 1-2 minutt.
Server med alle elementene på bordet, så alle kan montere sin burger slik de liker den best.
Følg fremgangsmåten over og grill burgerne på direkte varme til de er har fått en god stekeskorpe. Flytt burgerene over til indirekte varme og la de ligge der til de er ferdig stekt. Varm brødene forsiktig.
God middag!