Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- hvitløk
- Litt salt
- salt
Poteter
500 g
Litt salt
Hvitløk
1 fedd
Brosmefilet
400 g
Extra virgin olivenolje
1–2 ss
Salt
Løk
½ stk
Gulrot
2 stk
Chilimajones
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne en spruteflaske med vann klart når du skal grille. Da kan du lett slukke flammene som oppstår når det drypper olje ned i grillen.
Fyr opp grillen eller sett stekeovnen på 200 grader. Kok opp poteter i lettsaltet vann. Skru temperaturen ned til medium varme og la potetene trekke seg møre, i omtrent 20 minutter.
Finhakk hvitløk og bland den med olje. Ta fisken ut av pakken, skyll den i kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir. Skjær fisken i porsjonsstykker og bland med olje og hvitløk. Krydre med salt og pepper.
Del løk og gulrot i skiver og ha i foliepakke med salt, pepper og smør. Sett på grillen på indirekte varme og la stå i omtrent 15 minutter. Sett sitronene med snittflaten ned på grillen og gi de god varme i omtrent 8-10 minutter, mens grønnsakene står på grillen (se tips) Sett fisken på grillen og la den stå på høy varme i et par minutter på hver side. Ta fisken over på indirekte varme og grill til den er gjennomstekt.
Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg når du presser lett på den med fingeren.
Del løk og gulrot i skiver og pakk grønnsakene i folie med salt, pepper og smør. Legg pakkene i ovnen, de er ferdige etter ca. 25 minutter. Varm opp en stekepanne med olje og stek fisken i pannen ved middels+ temperatur til den er gyllen. Det tar omtrent 4–5 minutter på hver side, avhengig av temperaturen i pannen og tykkelsen på fisken.
Server grillet eller stekt brosme med grønnsaker, kokt potet og chillimajones.
God middag!