Kjøttboller i brun saus med gulrøtter, brokkoli og rørte tyttebær

Kjøttboller i brun saus med gulrøtter, brokkoli og rørte tyttebær

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
    Småpoteter
    300 g
    Gulrøtter
    2 stk
    Brokkoli
    1 stk
    Kjøttboller
    400 g
    (Soya, Melk, Laktose)
    Brun saus
    200 g
    (Hvete, Melk, Laktose)
    Kruspersille
    1 bunt
    Tyttebær
    100 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha gjerne litt brunost i den brune sausen for ekstra god smak. Brun saus kan også tilsettes litt fløte for rundere smak, eller einebær for den herlige smaken av skog og fjell.

    Kok opp en kjele med vann, og kok potetene i ca. 15 minutter eller til de er gjennomkokte. 
    Skrell og kutt gulrøtter i staver, og del opp brokkoli i grove buketter og stilken i skiver. 
    Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 4–5 minutter, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe. Hell over den brune sausen, og la alt småkoke i ca. 5 minutter eller til kjøttbollene er gjennomvarme.  
    Kok gulrøttene og brokkolien sammen med potetene siste 5 minuttene av koketiden. 
    Finhakk kruspersille, og topp kjøttbollene med den før servering. Server retten med rørte tyttebær. 
    God middag!