Kjøttboller i brun saus med gulrøtter, brokkoli og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Kjøttboller
400 g
Brun saus
200 g
Kruspersille
1 bunt
Tyttebær
100 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt brunost i den brune sausen for ekstra god smak. Brun saus kan også tilsettes litt fløte for rundere smak, eller einebær for den herlige smaken av skog og fjell.
Kok opp en kjele med vann, og kok potetene i ca. 15 minutter eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøtter i staver, og del opp brokkoli i grove buketter og stilken i skiver.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 4–5 minutter, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe. Hell over den brune sausen, og la alt småkoke i ca. 5 minutter eller til kjøttbollene er gjennomvarme.
Kok gulrøttene og brokkolien sammen med potetene siste 5 minuttene av koketiden.
Finhakk kruspersille, og topp kjøttbollene med den før servering. Server retten med rørte tyttebær.
God middag!