Brennende kjærlighet med bacon, bratwurst og potetmos
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- sukker/honning
Poteter
400 g
Smør
1 ss
Helmelk
2 dl
Brokkoli
1 stk
Bratwurst
400 g
Gul løk
1 stk
Smør
2-3 ss
Soyasaus
1 ss
Sukker/honning
1 ss
Baconterninger
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brennende kjærlighet er opprinnelig en dansk matrett, som nordmenn har blitt veldig glad i. Den kan serveres med rødbeter, syltede agurker eller en god sennep.
Kok opp to kjeler med vann, en liten med lettsaltet vann til å koke brokkoli, og en større med lettsaltet vann til å koke poteter.
Del potetene i to eller fire og kok dem til de blir møre, i 15–20 minutter. Bruk en potetstapper eller sleiv, og mos potetene. Tilsett smør og melk, og mos det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.
Del pølsene i to på langs og deretter i skiver. Skjær løk i skiver, og brokkoli i buketter. Skrell brokkolistilken, og del den i terninger.
Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek bacon og løk til løken til den blir blank. Tilsett smør, soyasaus og sukker eller honning. Tilsett deretter pølseskivene, og stek det hele sammen i 3–4 minutter eller til pølsene er varme.
Kok brokkolien i det lettsaltede vannet i 4–5 minutter rett før servering.
Server brennende kjærlighet med pølse og potetmos.
God middag!