Bakt seifilet med smørstekte sukkererter og hummersaus
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Seifilet
375 g
Purreløk
½–1 stk
Hodekål
300 g
Sukkererter
1 pakke
Smør
2 ss
Sitron
1 stk
Hummersaus
1 pose
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan også bakes i ovnen i en ildfast form. Da heller du hummersausen over.
Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, og skru ned til medium varme. La potetene trekke seg møre, i omtrent 20–25 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den med kjøkkenpapir. Legg fisken i en ildfast form, og krydre den med litt salt og pepper (se tips). Sett formen i ovnen, og bak fisken i 8–10 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Del purreløken i to, og skyll den nøye. Kutt den og hodekål i strimler. Skyll sukkerertene, og del dem i to. Forvarm en stekepanne, og ha i grønnsakene sammen med smør og ½ dl vann. Kok opp under lokk, og vend om. Krydre med salt og pepper.
Varm opp hummersausen i en liten kjele under omrøring. Kutt en sitron i båter.
Server bakt sei med smørstekte grønnsaker, kokte poteter, sitronbåter og hummersaus.
God middag!