Hjemmelaget hønsefrikassé med gulrøtter og purreløk

Hjemmelaget hønsefrikassé med gulrøtter og purreløk

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • malt muskatnøtt (kan sløyfes)
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
400 g
Purreløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Vann
3–4 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Hvetemel
2 ss
Hønsefrikassékjøtt
400 g
Melk
1–2 dl
(Melk, Laktose)
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skyll purren grundig i rennende vann, det samler seg lett jord mellom lagene. Om du ikke skulle tåle mel, kan du bruke maisenna/maisstivelse. Tilsett litt karri og/eller laurbærblad for en mer krydret saus. Om du ønsker å en mer kremet saus, kan du tilsette litt matfløte eller lett crème fraîche.

Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20–25 minutter. Kok opp en kjele med 4 dl vann, og ha i hønsebuljong. 
Skyll purren, og kutt den i 1 cm tykke ringer (se tips). Skrell gulrøtter og kålrot, og kutt dem i små terninger.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel (se tips). Spe med buljong, rør til du har en klumpfri saus mellom hver gang du sper i buljong. La sausen småkoke i 5 minutter. Rør underveis. 
Tilsett grønnsaker, hønsekjøttet og kraften fra pakken, og la dette småkoke i omtrent 10 minutter. Rør jevnlig, slik at sausen ikke svir seg. Grønnsakene vil også slippe litt væske, som gir smak og konsistens til sausen. Mot slutten justerer du sausen med litt melk (se tips). Smak til sausen med revet muskatnøtt, salt og pepper (se tips). 
Skyll persillen, rist av vannet og grovhakk den. Dryss persillen over retten ved servering. 
Server kyllingfrikassé med persille på toppen og kokte poteter ved siden av.
God middag!