Spinatpannekaker med kikerter, chèvre, aromasopp, pære og lettsyltet rødløk

Spinatpannekaker med kikerter, chèvre, aromasopp, pære og lettsyltet rødløk

Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Spinat
100 g
Lettmelk
2,5 dl
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Hvetemel
2 dl
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Kikerter
380 g
Aromasopp
100 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Chevre med ramsløk
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
50 g
Eple
1 stk
Pære
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rør ut melet i pannekakerøren til røren så vidt er jevn, men ikke rør mer enn nødvendig. Jo mer du rører, jo sterkere bindinger former nemlig glutenproteinene i røren, og resultatet kan bli seigere og mindre luftige pannekaker. Derfor har vi ikke melet i blenderen sammen med spinaten og melken! Krydre gjerne kikertene med litt spisskummen.

Skyll spinat. Ha spinaten med melk i en blender, og kjør til en jevn masse. Rør sammen egg, spinatmelk og en klype salt i en bolle. Sikt inn hvetemel, litt og litt, og rør til du har en jevn røre (se tips).
Kutt sopp i skiver, og skrell og finhakk hvitløk. Skjær rødløk i så tynne skiver som mulig.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek tynne pannekaker av pannekakerøren. Legg pannekakene på et fat med et lokk eller et annet fat over, slik at de holder seg lune. Begynn på neste punkt, mens du venter på pannekakene.
Hell laken av kikerter, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kikertene i 3–4 minutter, til de blir gylne og begynner å «poppe» (se tips). Sett kikertene til side, og hold dem varme. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek soppen og hvitløken i 4–5 minutter, eller til soppen er gyllen. Krydre med salt og pepper.
Ha rødløken i en liten skål, og vend inn ½ ts sukker, en klype salt og saften fra sitronen. Bland alt godt sammen. 
Kutt chèvre i skiver eller terninger, og skyll tobladssalat. Kutt eple og pære i terninger.
Server spinatpannekakene med sopp, kikerter, chèvre, lettsyltet rødløk, salat og eple- og pærebitene.
God middag!