Kyllinglår med ris, salat og ajvardressing

Kyllinglår med ris, salat og ajvardressing

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • extra virgin olivenolje
  • Litt salt
  • salt
  • sesamolje (kan sløyfes)
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
  • vann
Kyllinglår
520 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Knutekål
1 stk
Jasminris
160 g
Vann
32 dl
Litt salt
Isbergsalat
½ stk
Tomat
1 stk
Soyasaus
2 ss
Extra virgin olivenolje
2 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Sesamolje (kan sløyfes)
1 ts
Ajvardressing
1 beger
(Egg, Sennep, Laktose)
Krutonger
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grillede tomater er nydelig! Del de i to, dryss over salt, pepper og olivenolje og grill på medium høy varme i 5-6 minutter. Pass på, det er varmt!

Fyr opp grillen. Pensle kyllingen med olje og krydre med salt og pepper. Legg kyllingen med skinnet ned på grillen på høy varme. Grill i 3–4 minutter før du snur kyllingen. Flytt kyllingen til indirekte varme og la den kose seg der i omtrent 15–20 minutter.
Skrell og del knutekål i to på tvers, og videre i fingertykke båter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok knutekål-båtene til de er møre.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann, kok opp, rør om og la det koke forsiktig i 12 minutter under lokk. Sett til siden og la det etterdampe under lokk i minimum 5 minutter. Vend om rett før servering.
Strimle isbergsalat og ha den i en bolle. Del tomaten i skiver.
Bland sammen soyasaus, olivenolje, eddik og evt. sesamolje. Rett før servering heller du dressingen over salaten og vender sammen. Dryss over krutonger. Eventuelt kan du servere dressingen ved siden av, eller ha den over risen.
Server grillede kyllinglår med kokt ris, frisk salat og ajvardressing.
Dårlig vær og vanskelig å grille? Varm opp ovnen til 210 grader. Krydre kyllingen med salt og pepper og legg den på et oljet stekebrett med skinnsiden opp. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen i 20–25 minutter. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på 70 grader. Skrell og del knutekål i to på tvers, og videre i båter. Sett i knutekålen i ovnen med kyllingen når det gjenstår omtrent 15 minutter av steketiden.
God middag!