Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesidereddik
- salt
- sukker
- vann
Poteter
500 g
Agurk
¾ stk
Salt
2 ts
Sukker
1 ss
Eplesidereddik
4 ss
Vann
1 dl
Laksefilet
350 g
Salt
Sitron
½ stk
Rømmekolle
1 pakke
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du foretrekker å dampe fisken, følg denne fremgangsmåten: Ha 2 liter vann, 2 ss salt, 10 hele pepperkorn, ½ sitron og 2 laubærblad i en kjele. Gi det hele et oppkok, legg i laksen og la fisken trekke i 5–8 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Løft laksen ut når den er ferdig (den skal flake seg ved et lett press) og legg den på et serveringsfat.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Sett over poteter til koking og kok dem møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skjær agurk i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller mandolin. Bland sammen salt, sukker og vann og hell dressingen over agurkskivene. La bollen stå på benken frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Skyll laksen i kaldt vann og tørk den lett med papir. Legg laksen i en ildfast form. Krydre med salt, pepper og ha over litt sitronsaft. Sett formen i ovnen og stek laksen i 8–10 minutter (se tips).
Server bakt laks med agurksalat, kokte poteter, sitronbåter og rømme.
Fyr opp grillen. Gni fisken godt inn med olje og krydre med salt og pepper. Legg laksen oppå to skiver sitron med skinnsiden ned. Legg alt på grillen og grill fisken til du ser at den er lett lyserosa rundt kanten. Snu fisken og grill den i 2–3 minutter på den andre siden.
Kutt potetene i biter og bland inn rømme. Tilsett løk, purre eller vårløk og noen tomater. Ta skinnet av fisken. Del fisken i store biter og vend den inn i potetene. Vips, en deilig potetsalat.
God middag!