Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Paprikakrydder
½ pakke
Salt
Prinsessefilet av kylling
350 g
Egg
4 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Pitabrød
1 pakke
Aioli
1 pakke
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask poteten. Del de største potetene i to, de andre lar du være hele. Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Ha på olje, paprikakrydder, salt og pepper. Bland poteter og krydder godt, her er det lov å bruke fingrene. Få hjelp av en voksen til å sette potetene i ovnen.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Vask poteten. Del de største potetene i to, de andre lar du være hele. Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Ha på olje, paprikakrydder, salt og pepper. Vend poteter og krydder godt sammen. Stek potetene til de er møre og gylne, i omtrent 20–25 minutter.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek baconet sprøtt og ta det ut av panna. Stek kyllingen til den er gyllen og gjennomstek og krydre med salt og pepper. Stek speilegg på middels varme, snu det og stek det lett på den andre siden. Egget skal ha en stekt overflate, men fortsatt være bløtt inni.
Varm pitabrødene 3–4 minutter i ovnen. Kutt tomat i skiver.
Del pitabrødene i to på midten og legg halvdelene utover benken. Smør på aioli og fordel salat, tomat, kylling, bacon og egg på 8 av brødene. Legg de smurte halvdelene oppå hverandre og avslutt med et brød (se tips).
Server club sandwich med stekte småpoteter.
Grill kyllingen til den er gyllen og gjennomstekt. Om du har grillplate på grillen kan du fint grille egg og bacon her. Varm pitabrødet forsiktig på indirekte varme. Monter som nevnt over.
Hold sandwichen sammen med et grillspyd.
God middag!