Skinnstekt torsk og potetpuré med bacon- og ertesmør
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Melk
1–2 dl
Smør
1–2 ss
Torskefilet med skinn
375 g
Sitron i båter
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
150 g
Grønne erter
125 g
Smør
2-3 ss
Gulrøtter
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mandelpotetene kan kokes med skall, da får du en grovere potetmos. Pass bare på at potetene er godt vasket for eventuell jord, før de kokes. Ha fisken i en ildfast form, drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen, og stek fisken i 10–12 minutter. Dra av skinnet ved servering. Ha litt sitronskall i baconsmøret.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av gulrøttene, og en kjele med vann til poteter.
Skrell mandelpotetene (se tips). Ha potetene i usaltet vann, og la dem småkoke i omtrent 15 minutter til de er møre. Sil vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Mos potetene sammen med melk og smør. Her justerer du konsistensen med melk. Om mosen blir stående en stund, blir den tørrere. Da er det bare å tilsette en skvett melk til. Smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk sjalottløk. Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Kutt sitron i båter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk av med papir.
Varm opp en stekepanne med olje. Legg fisken i pannen med skinnsiden ned. Krydre med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter. Snu over og stek den i 3–4 minutter til. Tilsett smør mot slutten av steketiden. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek baconterningene i 3–4 minutter til de er gylne. Stek løken sammen med baconet i 1–2 minutter. Ha i erter og smør, og stek videre i enda et par minutter. Hold bacon- og ertesmøret varmt fram til resten er klart.
Kok gulrøttene i 4–5 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet, og dekk med lokk fram til servering.
Server skinnstekt torsk med potetpurè, gulrot, sitron i båter og bacon- og ertesmør.
God middag!