Marrokanskinspirert gryte med kjøttdeig og krydret couscous

Marrokanskinspirert gryte med kjøttdeig og krydret couscous

Ny oppskrift
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Banansjalottløk
1 stk
Aubergine
1/2 stk
Gulrøtter
2 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Moste tomater
350 ml
Oksebuljong
1/2 pakke
Appelsin
1/2 stk
Kjøttdeig
350 g
Tørkede aprikoser
75 g
(Sulfitt)
Bladpersille
1 pakke
Couscous med urter
125 g
(Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne aprikosen i gryten 2–3 minutter før servering, slik at den mykner litt.

Skrell og grovhakk løken, del opp auberginen i terninger på ca. 2x2 cm, og skrell og del opp gulrøttene i skiver. Finhakk hvitløken.
Varm opp en vid gryte med litt olje til høy varme. Stek løken, auberginen og gulrøttene, tyrkisk krydder og finhakket hvitløk i ca. 5 minutter eller til auberginen er mør og løken blank. Ha så på moste tomater, oksebuljongen, saften fra appelsinen, kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter. 
Varm opp en annen stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kjøttdeigen i ca 1 minutt på hver side slik at det dannes en stekeskope. Hakk deretter kjøttdeigen opp, og stek videre i 3–4 minutter eller til den er gjennomstekt. Ha så kjøttdeigen over i gryten, og smak til med salt og pepper. 
Tilbered couscousen etter anvisning på pakken, smak til couscousen med litt olivenolje og server sammen med gryten. 
Finhakk de tørkede aprikosene og persillen, og topp retten med før servering. 
God middag!