Kjøttboller i tomatsaus med potetbåter
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvitløk
- Litt salt
- rosmarin, timian eller oregano
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Litt salt
Hvitløk
1 fedd
Rødløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Salt
Hakkede tomater
1 boks
Sukker
1–2 ts
Rosmarin, timian eller oregano
Kjøttboller
400 g
Brokkoli
½ stk
Gulrot
2 stk
Grønnkål
50 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne kjøttbollene for seg. Ha dem i en ildfast form og dekk med aluminiumsfolie. Varm kjøttbollene i stekeovnen i 10–12 minutter på 200 grader varmluft.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Vask og kutt potetene i båter og ha de over i en ildfast form. Krydre med olje, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er møre, i omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for jevnere steking.
Finhakk hvitløk og del løken i skiver. Varm en kjele med olje, stek løk og hvitløk til løken er blank. Ha på passata og rør godt. Smak til med salt, pepper og sukker, og gjerne litt urter om du har det. Ha kjøttbollene i sausen og varm forsiktig opp. Kjøttbollene kan også varmes i en stekepanne med litt olje og serveres ved siden av.
Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Skrell og del gulrot i staver. Varm opp en stor stekepanne og ha i olje, grønnkål og brokkoli, og stek i 4–5 minutter til grønnkålen har falt sammen. Bruk gjerne to stekepanner eller en stor vidbunnet kjele om du ikke får plass til alle grønnsakene i panna.
Server kjøttboller i tomatsaus med brokkoli, grønnkål og potetbåter.
God middag!