Makaroni i mild ostesaus med skinke og brokkoli
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Makaroni
200 g
Brokkoli
½ -1 stk
Gul løk
½ stk
Kokt skinke i strimler
100 g
Bechamelsaus
300 g
Potetkrydder
1 pakke
Gran Biraghi
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland sammen ferdig kokt pasta, brokkoli, skinke og saus. Ha det hele over i en smurt ildfast form. Dryss litt revet ost på toppen, og stek formen ved 180 grader til osten er gyllen.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Kutt brokkoli i små buketter, skrell stilken, og kutt den i biter. Kok brokkolien sammen med pasta når det gjenstår 5 minutter av koketiden. Hell av vannet, og vend inn litt smør.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne med 1–2 ss olje. Stek løken til den er blank, tilsett skinke, og la den steke med til den er lett gyllen. Ha på bechamelsaus, kok opp, og vend inn potetkrydder og Gran Biraghi. Juster tykkelsen med litt vann om nødvendig, smak til med salt og pepper. Vend sausen inn i pastaen.
Server makaroni i mild ostesaus med skinke, brokkoli og salat ved siden av.
God middag!