Tom Kha Gai - thailandsk kokossuppe med grønn curry og sitrongress

Tom Kha Gai - thailandsk kokossuppe med grønn curry og sitrongress

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • sukker
    • vann
    Jasminris
    150 g
    Sjampinjong
    100 g
    Rød paprika
    1 stk
    Rødløk
    1 stk
    Grønne bønner
    150 g
    Sitrongress
    1 stk
    Skivet kyllingfilet
    350 g
    Grønn currypaste
    ½–1 pakke
    Vann
    8 dl
    Stor kokosmelk
    1 boks
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Koriander
    1 bunt
    Lime
    1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tom Kha Gai er en thailandsk suppe laget med blant annet kokosmelk og galangalrot. Her har jeg satt sammen en variant av suppen med grønn currypaste, som inneholder blant annet galangal og sitrongress. Currypasten har litt sting, så smak deg fram med denne. Tilsett mer kokosmelk, reduser vannmengden eller jevn suppen med maisstivelse, om du vil ha en fyldigere suppe.

    Kok ris etter anvisning på pakken.
    Fjern ev. jord fra soppen. Skjær paprika, rødløk og sopp i skiver. Kutt av endene på de grønne bønnene, skyll sitrongresset og knus stilken, men behold sitrongresset helt.
    Varm opp en stor kjele, og stek sjampinjongen og rødløken lett gyllen i litt olje. Ha i currypasten, og la den steke med i 1–2 minutter. Hell på kokosmelk, vann, hønsebuljong og kok opp. 
    Legg i paprika og sitrongresset, og la dette småkoke i 5 minutter. Ha i kyllingkjøttet og grønne bønner, og la suppen småkoke i ytterligere 5–7 minutter. Smak til suppen med litt sukker og salt. Du kan godt steke kyllingen raskt i stekepanne før du har det over i gryten, om du vil.
    Skyll, tørk og grovhakk koriander. Server til suppen. 
    Server Tom Kha Gai med kylling og kokt jasminris ved siden av. Strø over hakket koriander om du liker det, og press limesaft over suppen.
    God middag!