Tom Kha Gai - thailandsk kokossuppe med grønn curry og sitrongress
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
- sukker
- vann
Jasminris
150 g
Sjampinjong
100 g
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønne bønner
150 g
Sitrongress
1 stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Grønn currypaste
½–1 pakke
Vann
8 dl
Stor kokosmelk
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tom Kha Gai er en thailandsk suppe laget med blant annet kokosmelk og galangalrot. Her har jeg satt sammen en variant av suppen med grønn currypaste, som inneholder blant annet galangal og sitrongress. Currypasten har litt sting, så smak deg fram med denne. Tilsett mer kokosmelk, reduser vannmengden eller jevn suppen med maisstivelse, om du vil ha en fyldigere suppe.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Fjern ev. jord fra soppen. Skjær paprika, rødløk og sopp i skiver. Kutt av endene på de grønne bønnene, skyll sitrongresset og knus stilken, men behold sitrongresset helt.
Varm opp en stor kjele, og stek sjampinjongen og rødløken lett gyllen i litt olje. Ha i currypasten, og la den steke med i 1–2 minutter. Hell på kokosmelk, vann, hønsebuljong og kok opp.
Legg i paprika og sitrongresset, og la dette småkoke i 5 minutter. Ha i kyllingkjøttet og grønne bønner, og la suppen småkoke i ytterligere 5–7 minutter. Smak til suppen med litt sukker og salt. Du kan godt steke kyllingen raskt i stekepanne før du har det over i gryten, om du vil.
Skyll, tørk og grovhakk koriander. Server til suppen.
Server Tom Kha Gai med kylling og kokt jasminris ved siden av. Strø over hakket koriander om du liker det, og press limesaft over suppen.
God middag!