Krydderstekt kyllingbryst med bearnéssaus og ovnsbakte beter og rotgrønnsaker

Krydderstekt kyllingbryst med bearnéssaus og ovnsbakte beter og rotgrønnsaker

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Rødbete
1 stk
Polkabete
1 stk
Gulrøtter
400 g
Bladpersille
1 pakke
Kyllingbryst
420 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbetene skiller ut mye farge. Bruk hansker eller skrell betene under rennende vann for å unngå at fargen setter seg.

Sett stekeovnen på 200 grader. 
Skyll potetene. Del de i to, og fordel utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir.
Skyll potetene og kutt hver potet i to. Skrell rødbeten, polkabeten og gulrøttene og kutt betene i båter og gulrøttene i staver. Grovhakk persillen. Fordel potetene, betene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte. Vend inn persillen mot slutten av steketiden. 
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom.  
Krydre kyllingen med potetkrydderet. Varm opp en stekepanne med litt olje og smør til middels varme. Stek kyllingen i 1-2 minutter på hver side, eller til den har fått en jevn stekeskorpe. Legg kyllingen over i en ildfast form og stek formen i ovnen over grønnsakene i ca. 12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Kyllingen skal ha en kjernetemperatur på 68-70 grader når den er ferdigstekt. La kyllingen hvile på en fjøl i 5-10 minutter før du skjærer den opp i skiver. 
God middag!