Roede
One pot-pasta av kjøttsaus og grønnsaker med Grana Padano-ost
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
200 g
Stangselleri
½ pakke
Karbonadedeig
300 g
Olje
1 ss
Hønsebuljong
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Vann
5–6 dl
Oregano
1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Fullkornspenne
100–200 g
Sukker
1 ts
Grana Padano
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Se Godtleverts YouTube-kanal for tips til steking av kjøttdeig. Ønsker du mer smak i kjøttsausen kan du bruke finhakket chili, tomatpuré, en skvett rødvin eller Tabasco. Ved å rive grønnsakene, vil sausen blir ferdig fortere og retten blir mer barnevennlig. Pastaen kan kokes for seg selv, og serveres ved siden av.
Finhakk hvitløk, skrell gulrøtter, og skyll stangselleri. Riv eller finhakk gulrøttene og stangsellerien på et rivjern.
Varm opp en stor og vid kjele med litt olje til middels høy varme, og legg i karbonadedeigen. Det er viktig at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få stekeskorpe.
Ha grønnsakene over i kjelen, og la dem steke sammen med kjøttet i 2–3 minutter. Ha i moste tomater, og hønsebuljong. Skyll ut restene fra tomatflasken med en 1 dl vann, og ha det over i kjelen. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Rør om underveis. Krydre med litt salt og pepper.
Ha i pastaen, ca. 5 dl vann, chiliflakes og basilikum- og oreganokrydderet, og kok opp. La det hele småkoke under lokk i 18–20 minutter, eller til pastaen er kokt med litt kjerne. Rør om underveis, slik at retten ikke svir seg. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Server One pot-pasta av kjøttsaus og grønnsaker med revet Grana Padano-ost på toppen.
500 g Revet grana padano: 1 ts Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!