Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- extra virgin olivenolje
- hvitløk
- kyllingbuljongterning
- salt
- vann
Kjøttdeig
300 g
Hvitløk
1 fedd
Paprikakrydder
¼ pakke
Salt
1 ts
Egg
1 stk
Grillspyd
1 stk
Bulgur
150 g
Vann
2 dl
Kyllingbuljongterning
½ stk
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Aromasopp
150 g
Extra virgin olivenolje
2 ss
Sitron
1 stk
Salt
Rømmekolle
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hender før du starter. Finn frem et skjærebrett og en kniv. Del squashen på langs og deretter i halvmåner.
Legg grillspydene i vann i omtrent 5 minutter.
Bland sammen kjøttdeig, finhakket hvitløk, kebabkrydder, salt og egg. Juster smaken ved å steke en prøvekake og smak. Tilsett mer krydder om du synes at det trengs. Klem deigen på grillspyd.
Kok opp en kjele med vann, salt og bulgur. Kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 5 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe under lokk i minimum 5 minutter. Vend om rett før servering.
Kutt squash og paprika i grove biter. Ha soppen i aluminiumsfolie med litt smør, salt og pepper.
Grill spydene og grønnsakene på direkte varme til grønnsakene er møre og spydene er gjennomstekte, i omtrent 5–10 minutter. Smak til grønnsakene med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper rett før servering (se tips).
Server kjøttspyd med bulgur, grillede grønnsaker og rømme (se tips).
Bland sammen bulgur og grillede grønnsaker for en deilig bulgursalat. Smak til rømmen med revet sitronskall, hakket hvitløk, salt og pepper.
«SQUASH» Squash er en grønnsak med mange forskjellige navn. I flere land kalles den zucchini. Zucchini er italiensk og betyr "lite gresskar». Det passer bra, for squash tilhører nemlig gresskarfamilien! Squash ligner på en agurk i utseende, men er ofte litt kortere og formen er rund eller sekskantet. Fruktkjøttet har en fast og jevn konsistens med en nøytral smak, men det trekker til seg smak fra det squashen blandes med! Fargen på skallet er mørkegrønn, grønnstripet eller gul. Squashen har lavt energi- og fettinnhold, og høyt kostfiberinnhold. Den er også en kilde til folat, vitamin C og kalium. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Spis squash!
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Bland sammen kjøttdeig, finhakket hvitløk, kebabkrydder, salt og egg. Juster smaken ved å steke en prøvekake og smak. Tilsett mer krydder om du synes at det trengs. Klem deigen på grillspyd, eller rull til kjøttboller. Kutt squash og paprika i grove biter. Ha soppen, de kuttede grønnsakene og kjøttdeigspydene i en ildfast form og la stå i omtrent 15-20 minutter.Smak til grønnsakene med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper rett før servering (se tips).
God middag!