Tikka masala-kylling med villris og granateplesalat
Roede

Tikka masala-kylling med villris og granateplesalat

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Cashewnøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Villrisblanding
125 g
Gul løk
1 stk
Kikerter
380 g
Olje
1 ss
Skivet kyllingfilet
250 g
Tikka masala-paste
½–1 glass
(Cashewnøtter)
Liten kokosmelk
1 boks
Vann
1–2 dl
Isbergsalat
½–1 stk
Granateple
½ stk
Appelsin
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Se hvordan du renser et granateple på Godtleverts Youtube-kanal.

Tilbered risen etter anvisning på pakken.
Skyll kikerter, og kutt løken i skiver. 
Varm opp en stor stekepanne eller en vid kjele med litt olje til middels varme. Stek kyllingkjøttet og løken i 3–4 minutter, og vend inn tikka masala-paste. Stek kjøttet i 2 minutter til, og vend om underveis. Ha i kikerter, kokosmelk, 1 dl vann, og kok opp. Du kan bytte ut kokosmelk med lett matfløte eller crème fraîche om ønskelig. La blandingen småkoke under lokk i 4–5 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med litt salt.
Skyll og tørk isbergsalat. Kutt eller riv bladene i strimler. Rens ut kjernene av granateplet (se tips). Skjær av appelsinskallet, og del appelsinen i båter. Bland sammen salaten og frukten. Press over saften fra appelsinskallet, og krydre med litt pepper. Dersom du ønsker det, kan du ha litt olivenolje, lime- eller sitronsaft i salaten.
Server tikka masala-kylling med villris og granateplesalat.
250 g Ris: 100 g Salat: 150 g Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!