Grillede svinenakke med dampet nykål

Grillede svinenakke med dampet nykål

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Litt salt
Svinenakke i skiver
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Nykål
1 stk
Rød paprika
1 stk
Salt
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Nykålen kan gjerne grilles litt etter damping. evt stekes litt i kryddersmøret.

Fyr opp grillen eller varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter. Sett over en kjele med lettsaltet vann til damping av nykål.
Pensle nakkeskivene med litt olje, ha på salt og pepper og legg dem på grillen, eller brun dem i stekepanne på middels varme. Stek eller grill til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.
Del nykålen i båter og damp i lettsaltet vann til den blir mør. Del paprikaen i fire og pensle med olje. Grill eller stek paprikaen sammen med kotelettene. La nakkeskivene hvile på en tallerken frem til servering.
Server svinenakke med dampet nykål og hvitløkssmør. Bruk gjerne skyen fra kotelettene over poteten.
God middag!