Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Gluten·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Evt. soyasaus
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Litt salt
Kyllinglår
520 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Salt
Hoisinsaus
1 beger
Gulrot
1 stk
Nykål
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Evt. soyasaus
2–3 ss
Brokkoli
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker litt mer smak på risen, kan du steke den raskt i en stekepanne med litt smør/olje og hvitløk. Om du har andre grønnsaker liggende som du vil få brukt opp, tilsett gjerne det også.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk.
Ha kyllinglårene i en ildfast form med litt olje. Krydre dem med salt og pepper og ha over hoisinsaus. Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt, i omtrent 30 minutter.
Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver. Skjær nykål i tynne strimler og brokkoli i små buketter. Varm opp en stekepanne med olje og smør, og stek gulrotskivene og brokkoli i 3–4 minutter på medium varme. Ha nykål i pannen og stek videre til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 2–3
minutter.
Server kylling med stekt gulrot og nykål. Ha gjerne over soyasaus ved servering.
God middag!