Kylling med ris og stekt nykål

Kylling med ris og stekt nykål

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Evt. soyasaus
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Litt salt
Kyllinglår
520 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Salt
Hoisinsaus
1 beger
(Gluten, Soya, Selleri, Sesamfrø)
Gulrot
1 stk
Nykål
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Evt. soyasaus
2–3 ss
Brokkoli
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker litt mer smak på risen, kan du steke den raskt i en stekepanne med litt smør/olje og hvitløk. Om du har andre grønnsaker liggende som du vil få brukt opp, tilsett gjerne det også.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk.
Ha kyllinglårene i en ildfast form med litt olje. Krydre dem med salt og pepper og ha over hoisinsaus. Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt, i omtrent 30 minutter.
Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver. Skjær nykål i tynne strimler og brokkoli i små buketter. Varm opp en stekepanne med olje og smør, og stek gulrotskivene og brokkoli i 3–4 minutter på medium varme. Ha nykål i pannen og stek videre til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 2–3 minutter.
Server kylling med stekt gulrot og nykål. Ha gjerne over soyasaus ved servering.
God middag!