Karrigryte med linser, potet og sprøstekte rugbrødstrimler
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Rug·
- Spelthvete
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gulrøtter
400 g
Kokosmelk
165 ml
Linsemiks
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Karri
1 pakke
Sitron
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kaffirlimeblader
5 stk
Veganbrød
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek litt finhakket, fersk ingefær eller chili sammen med grønnsakene for ekstra mye smak!
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrøtter, og kutt dem i små terninger. Skrell og kutt bakepotet i terninger. Skyll kaffirlimeblader i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løk i noen minutter, til den er blank. Ha i gulrotterninger, potetterninger, hvitløk, karri og linsemiks, og stek videre i 2–3 minutter. Tilsett deretter kokosmelk, 4 dl vann, grønnsaksbuljong og kaffirlimeblader. Kok opp, og la gryten småkoke i 10–12 minutter under lokk. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen. Spe på med 1–2 dl vann om gryten blir for tykk. Plukk ut kaffirlimebladene før servering (disse skal ikke spises).
Skjær brødet i tykke strimler. Varm opp en stekepanne med litt olivenolje til middels høy varme. Stek brødstrimlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne. Tilsett mer olivenolje ved behov. Krydre strimlene med salt.
Server karrigryte med sprøstekte rugbrødstrimler.
God middag!