Hjertesalatwrap med kjøttdeig og raita
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Basmatiris
125 g
Vann
2 dl
Salt
Kjøttdeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Garam masala-krydder
½ pakke
Vann
1 dl
Grønne erter
125 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Raita
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt av stilken på hjertesalaten og ta fra hverandre hele blader. Vask salaten og tørk den forsiktig. Legg bladene på en tallerken.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en vid kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 14 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kjøttdeigen og tilsett ønsket mengde krydder, vann og erter. Rør godt og la vannet koke inn.
Kutt av stilken på hjertesalaten og ta fra hverandre hele blader. Vask salaten og tørk den forsiktig. Legg bladene på en tallerken.
Hakk løken og kutt paprika i strimler. Ha grønnsakene i hver sin skål (se tips).
Sett alle skålene på bordet og fyll hjertesalatbladene med kjøttdeig, ris, grønnsaker og raita etter ønske.
Ønsker du en større følelse av varmmat, kan du steke løk og paprika sammen med kjøttdeigen.
God middag!