Kyllingbryst med gnocci og tomatsalat

Kyllingbryst med gnocci og tomatsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Liste
Liste
Bilder
Kyllingbryst med skinn
420 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Hvitløk
2 fedd
Bladpersille
1 pakke
Sitron
1 stk
Extra virgin olivenolje
4 ss
Bifftomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Ruccola
50 g
Salt
Extra virgin olivenolje
1 ss
Gnocchi
500 g
(Gluten, Sulfitt)
Smør
2 ss
Salt
Parmesan
½ pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gnocchi i en kjele med kokende vann, vær forsiktig så det ikke spruter. Når gnocchien flyter opp til overflaten er de ferdige. Få hjelp av en voksen til å helle av vannet. Ha gnocchien over i en stekepanne med litt smør. Stek dem til de er lyst brune og rør forsiktig underveis. Ha på parmesan om du vil.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft og sett på en kjele med lettsaltet vann til gnocchi.
Krydre kyllingbryst med salt og pepper, og brun dem i en stekepanne. Legg filetene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i omtrent 10-15 minutter. Alternativt kan du sette i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste og steke videre i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Hakk hvitløk (se tips) og persille, riv skallet av sitronen på den fineste delen av rivjernet. Bland sammen hvitløk, persille, sitronskall og olivenolje og smak til med sitronsaft. Ha gremolata over kyllingen når du tar den ut av ovnen.
Skyll ruccula og tørk den lett. Del tomatene i store terninger og hakk løken. Bland sammen ruccula, tomater og løk. Drypp over litt olivenolje og ha på salt og pepper.
Kok gnocchien i 2 minutter eller til den flyter opp. Hell av vannet i et dørslag og la gnocchien renne av seg. Stek dem så gylne i smør i en stekepanne. Avslutt med litt salt, pepper og revet parmesan over.
Server kylling med tomatsalat og gnocchi
Ha den hakkede hvitløken i en liten skål med kokende vann og la den ligge i ca 5 minutter. Dette gjør at du får bort den skarpe råsmaken av hvitløk. Sil av vannet og hakk hvitløken en gang til.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og brun de på grillen på direkte varme. Flytt dem over til indirekte varme og la de ligge der til de er ferdige. Lag et lite kutt i brystet, kommer det blank saft ut, er kyllingen klar til å nytes. Ha over gremolata rett før servering.
«Gnocchi» Gnocchi er en pasta laget av potet og er en av nasjonalrettene i Italia. Gnocchi betyr klump og uttales «njåkki». Den kan varieres i det uendelige og brukes ofte som tilbehør til kjøtt, fisk, i supper og salater. Gnocchi serveres også som egen rett med urter, god olivenolje og revet ost. Om du ønsker å lage disse selv ved en senere anledning er det to ting du bør passe på. Behandle pastaen forsiktig, ikke bruk miksmaster og vær forsiktig med melet, for mye mel gjør resultatet til gummiballer.
God middag!