Wok med svinekjøtt og ingefærsaus

Wok med svinekjøtt og ingefærsaus

Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    • vann
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    Svinekam i skiver
    300 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Hvitløk
    1 fedd
    Blomkål og finstrimlet kål
    250 g
    minimais
    1 pakke
    Rødløk
    ½ stk
    Salt
    Vann
    ½ dl
    Soyasaus
    2 ss
    Rød chili
    ½ stk
    Ingefær
    3 ss
    Lime
    1 stk
    Sesamfrø
    ½ pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet ditt så sklir det ikke så lett. Del minimaisen i to. Husk å rydde etter deg når du er ferdig.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett til siden og la det etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
    Finhakk hvitløk, del minimaisen i to og rødløk i båter. Skrell og riv ingefær på den fineste delen av rivjernet og hakk chilien.
    Varm opp olje i en wok eller en stekpanne på full effekt. Stek kjøttet så det blir pent brunet.
    Tilsett hvitløk, grønnsaksblandingen, minimais og løk til pannen. La det frese i ca 3–4 minutter.
    Bland sammen vann, soyasaus, hakket chili, (se tips) revet ingefær og saften fra en lime (se tips). Hell blandingen over woken, kok opp og la det trekke et par minutter. Smak til med salt og pepper.
    Tilpass mengden chili til din familie, start med litt og tilsett eventuelt mer om ønskelig. Tar du ut frøene blir chilien mildere. For en mer smaksrik saus kan du tilsette 2 ts brunt sukker eller honning, 2 ss oysterssaus, 1 ss fiskesaus og 1 ss sesamolje. Dryss gjerne sesamfrø eller nøtter over når retten er ferdig.
    God middag!