Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Svinekam i skiver
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hvitløk
1 fedd
Blomkål og finstrimlet kål
250 g
minimais
1 pakke
Rødløk
½ stk
Salt
Vann
½ dl
Soyasaus
2 ss
Rød chili
½ stk
Ingefær
3 ss
Lime
1 stk
Sesamfrø
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet ditt så sklir det ikke så lett. Del minimaisen i to. Husk å rydde etter deg når du er ferdig.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett til siden og la det etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Finhakk hvitløk, del minimaisen i to og rødløk i båter. Skrell og riv ingefær på den fineste delen av rivjernet og hakk chilien.
Varm opp olje i en wok eller en stekpanne på full effekt. Stek kjøttet så det blir pent brunet.
Tilsett hvitløk, grønnsaksblandingen, minimais og løk til pannen. La det frese i ca 3–4 minutter.
Bland sammen vann, soyasaus, hakket chili, (se tips) revet ingefær og saften fra en lime (se tips). Hell blandingen over woken, kok opp og la det trekke et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilpass mengden chili til din familie, start med litt og tilsett eventuelt mer om ønskelig. Tar du ut frøene blir chilien mildere. For en mer smaksrik saus kan du tilsette 2 ts brunt sukker eller honning, 2 ss oysterssaus, 1 ss fiskesaus og 1 ss sesamolje. Dryss gjerne sesamfrø eller nøtter over når retten er ferdig.
God middag!